ШУКАЄМО ТИХ, ХТО БАЖАЄ СТВОРИТИ ПРИЙОМНУ СІМ’Ю!
опубліковано 28 лютого 2023 року о 11:47

ПРИЙМІТЬ ДИТИНУ У РОДИНУ , БО ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ!


 

Прийомна сім'яце сім'я або окрема особа , яка не перебуває у шлюбі , що добровільно за плату взяла на виховання дітей. Прийомними батьками- вихователями можуть бути працездатні особи .
Прийомна сім'я - це одна із форм влаштування дітей, в якій прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім'ї до досягнення повноліття або до 23 років, якщо вони навчаються у ВУЗі.


Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що дітей може бути влаштовано від 5 до 10.
Діти, які виховуються у прийомній сім'ї або в будинку сімейного типу, не втрачають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, за ним зберігаються всі пільги, передбачені законодавством України. Прийомні батьки допомагають підтримувати контакт дитини з її біологічними родичами (якщо таке спілкування безпечно для дитини), а в разі відновлення батьків у батьківських правах, дитина буде повернута в біологічну сім'ю. 

Прийомна сім'я та дитячий будинок сімейного типу є тимчасовою формою влаштування дитини, оскільки розглядаються варіанти повернення його в біологічну сім'ю або усиновлення іншими людьми (при встановленні контакту).


Допомога на дітей-сиріт


Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Для дітей з інвалідністю вона становить 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Які ж необхідні документи?

 

 *Копії паспортів громадян України кандидатів у прийомні батьки-вихователі *Документ, що підтверджує право власності на житло*Довідка про наявність чи відсутність судимості *Довідка про склад сім'ї та реєстрацію; *Копія свідоцтва про шлюб ( якщо у шлюбі); *Медичний висновок про стан здоров'я заявника; * Довідка про доходи; Письмова згода всіх членів сім'ї, що проживають із кандидатами у прийомні батьки- вихователі.

 

 Якщо у Вас виникли запитання з приводу прийомної сім'ї чи дитячого будинку сімейного типу , то звертайтесь до Служби у справах дітей виконавчого комітету Української сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux