Зміни до Податкового кодексу України
опубліковано 24 січня 2023 року о 15:38

Шановні платники податків!


Законом України від 04.12.2020 №1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», який набрав чинності 10.12.2020, внесені зміни, зокрема, до ст. 59 Податкового кодексу України .

Відповідно до змін, податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 060,00 грн.).

До боржників, які мають податковий борг загальна сума якого перевищує сто вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, застосовуються заходи стягнення відповідно до глави ІХ Податкового кодексу України.

Інформацію про стан розрахунків з бюджетом платники податків мають можливість отримати, звернувшись до «Електронного кабінету платника податків». Вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Інформація щодо актуальних реквізитів бюджетних рахунків для сплати платежів до бюджету у 2023 році розміщена на субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» вебпорталу ДПС України http://dp.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv.

При цьому, заповнення розрахункового документа при сплаті податкового боргу здійснюється з дотриманням вимог наказу Мінфіну від 24.07.2015 № 666. А саме, у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу.

Також, за необхідності, можна звернутися до Центрів обслуговування платників ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області, або зателефонувати на «гарячу лінію» для надання консультацій платникам податків у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області з питання наявності або відсутності податкового боргу за телефоном (099) 5101150.






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux